10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Pielea sensibilă: Secretele bărbieritului fără probleme

publicat la 14.12.2011

Bărbieritul tradițional este întotdeauna preferat în detrimentul celui cu aparat electric când vine vorba de persoanele cu piele sensibilă, însă chiar și atunci când suntem extra-atenți cu pămătuful, crema și aparatul nostru de ras atent alese, sub piele sau chiar la suprafața ei, se pot strecura probleme. Înainte de a încerca să le rezolvați este recomandat să le diagnosticați corect, să încercați să identificați sursa problemei.

Iată câteva din cele mai frecvente probleme datorate acțiunii lamei de ras sau a diferitelor produse pentru bărbierit asupra pielii sensibile.

arsura pielii de la lama

Arsuri

Denumirea adoptată colocvial se referă de fapt la acea senzație de arsură și/sau mâncărime provocată de aparatul de ras în lipsa lubrifierii corespunzătoare a pielii. Pielea se poate chiar umfla în regiunea afectată datorită bărbieritului aplicat pe ”uscat”. Atunci când ritualul se efectuează în grabă sau aplicând prea multă presiune asupra pielii, aceasta se irită, se înroșește și de regulă este bine ca fața să se lase nebărbierită pentru câteva zile pentru a-i acorda pielii timp să se vindece. Un balsam after shave fără alcool, pe bază de plante poate răcori și calma pielea, înlăturând senzația de arsură.

 

pielea iritata

Iritația sau urticaria

De regulă, în acest caz, cauza e ușor de identificat – produsele pentru bărbierit sau de tratare/hidratare la care pielea poate avea reacții alergice. Aceasta este problema cel mai des întâlnită la cei cu piele sensibilă. Sfatul nostru este înlocuirea produselor pe bază de alcool precum after-shaveul sau colonia cu cele din ingrediente naturale, fără arome prea puternice.

 

 

pielea sensibila

Umflături și firele crescute sub piele

Umflăturile după bărbierit se datorează firelor de par care ajung la suprafața pielii, însă se încrețesc și se îndoaie ulterior intrând înapoi sub piele. Spre deosebire primele, firele crescute sub piele nu reuseșc nici macar să străpungă foliculul. Ambele tipuri de formațiuni cauzează inflamații și chiar pungi cu puroi și sunt deseori confundate cu simple coșuri sau manifestări ale acneei, de aceea cel mai bine este să vă consultați dermatologul pentru depistarea naturii lor și tratamentul exact.

Deși termenul medical ce le descrie este "pseudofolliculitis barbae", soluțiile pentru astfel de probleme nu sunt chiar atât de complicate precum sună denumirea lor. În ceea ce privește bărbieritul umed, celor cu piele sensibilă le este recomandat aparatul de ras cu lamă unica deoarece cele cu mai multe rânduri de lame au tendința să tragă firul de păr spre exterior, tăindu-l sub nivelul epidermei – principalul motiv pentru care firele cresc ulterior direct sub piele.

O altă soluție este tratamentul cu o cremă exfoliantă de calitate pentru față, aplicată o dată sau de doua ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte și a disloca firele blocate sub piele.

La îndemână sunt și trei soluții care au de a face cu tehnica propriu-zisă de bărbierit. Prima constă în udarea abundentă a părului facial înainte de bărbierit (înmuiați părul în apă călduță cu cel puțin 5 minute înainte de a-l rade). De aceea momentul ideal pentru bărbierit este imediat după duș când porii se deschid iar barba este suficient de umedă. Cea de-a două recomandare constă în evitarea trecerilor repetate cu lama peste aceeași suprafață (bărbieritul eficient se face o dată și bine). Cel de-al treilea sfat are de-a face cu starea relaxată și naturală a pielii – aceasta nu trebuie întinsă sau trasă în niciun fel înainte ca lama să acționeze asupra firelor de păr, deoarece firul tăiat sub nivelul epidermei favorizează creșterea firelor pe sub piele, după cum am menționat și în articolele precedente.

Dacă metodele de prevenire au fost aplicate prea târziu sau în van, o metodă simpla de a elibera firele deja crescute sub piele este de a freca prin mișcări circulare suprafața în cauză cu o periuță de dinți sau o cârpă foarte aspră sau de a le trage spre exterior folosind o pensetă sterilizată (cu alcool, peroxid de hidrogen sau ținută în apă clocotită vreo 15 minute). Odată eliberate, firele nu trebuie în niciun caz smulse de tot, ci lăsate să crească in afara până când zona se va vindeca complet.

Dacă nici aplicând metodele corecte de bărbierit, sfaturile oferite de noi sau soluțiile oferite de farmaciști nu reușiți să scăpați de iritații sau de părul crescut aiurea este cazul să consultați un dermatolog care vă poate oferi sfaturi și soluții speciale adaptate la tipul dumneavoastră de piele sensibilă.

barbieritul pielii sensibile




publicat acum 11 ani şi 1 lună
buna ziua!va rog sa-mi dati cateva sfaturi! baiatul meu are 14 ani si il jeneaza foarte tare mustacioara care i-a crescut de cateva luni. De aceea, ma tot roaga sa-i dau voie sa o rada. Mi-e tare tare teama de iritatiile care ar putea utma. Spuneti-mi,va rog, ce fel de lame sunt recomandate pentru incepatori, ce geluri sau creme sunt bune pentru a nu provoca iritatii sau cosuri, la cate zile se va putea rade. Va multumesc foarte mult
publicat acum 11 ani şi 1 lună
Parul facial apare odată cu pubertatea, de regula intre varsta de 9 si 15 ani. Deoarece nu exista o varsta standard la care un baiat ar trebui sa inceapa sa se barbiereasca, aceasta decizie ar trebui sa ia in considerare cat de mult par facial a aparut si daca acesta deranjeaza sau nu.

De regula, daca baiatul are suficient par facial si poate sa foloseasca un aparat de ras in conditii de siguranta, nu este nicio problema sa inceapa sa se barbiereasca.

In cazul dvs, este foarte important sa determinati daca jena resimtita de baiat se datoreaza unei afectiuni a pielii sau daca este pur si simplu vorba acomodarea la aparitia parului facial.

Daca exista vreo indoiala asupra cauzei, va recomandam cu tarie sa vizitati un medic dermatolog!

In cazul in care nu este vorba de o afectiune a pielii, si aceasta nu manifesta o sensibilitate deosebita nefiind nativ predispusa la iritatii, puteti alege fara nicio problema orice aparat si crema de ras din oferta noastra, iar pe post de after shave va recomandam orice crema/gel/balsam ce nu contine alcool. In cazul in care pielea este foarte sensibila recomandam produsele din gama Jermyn Street datorita formulei fara parabeni si alcool.

Cel mai important pentru un incepator este invatarea tehnicii corecte a barbieritului. In acest sens va recomandam sa studiati cu atentie sfaturile noastre din aceasta pagina: Sfaturi pentru bărbierit. Astfel, sansele de aparitie a iritatiilor sunt reduse considerabil.

De asemenea, nu exista o regula cu privire la intervalul in care este necesar ca baiatul dvs. sa se rada. Poate face acest lucru de cate ori simte nevoia.
publicat acum 10 ani şi 5 luni
Atentie !!! Nu folositi aparate de ras electrice marca Braun !!! E o mare TZEAPA !!! se uzeaza foarte repede sita, sunt de proasta calitate si nu se gasesc de inlocuit, fiind obligatoriu sa cumperi un kit care este extrem de scump si nefolositor !!! Era sa-mi ranesc obrazul si sa raman cu cicatrice... Dati mesajul mai departe...
publicat acum 7 ani şi 4 luni
@Dan Daniel: Eu folosesc aparat electric Braun. Il am de 5 ani de zile, il utilizez de 2 ori pe saptamana si functioneaza perfect.
bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul