10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

"Tips and tricks" din lumea bărbieritului tradițional

publicat la 19.10.2011

Am tratat preț de câteva articole bune subiectul bărbieritului tradițional, însă, fiind o chestiune complexă ne bucurăm să îl putem trata, asemenea firului de păr, mai în profunzime. Ne-am însușit sau reîmprospătat tehnicile de bază și instrumentele care ne-au ușurat sau condimentat ritualul zilnic, dar mai există câteva mici secrete pe care am vrea să ți le împărtășim, acum că faci parte din lumea noastră.

  • 20 de minute dimineața, trezesc fața la viață!

Dacă îți place să te bărbierești dimineața (cazul majorității bărbaților), e de dorit să aștepți cel puțin 20 de minute de la trezire. Imediat după somn, pielea feței e mai ”pufoasă”, iar lama de ras nu poate ajunge la rădăcina firului de păr, tăindu-l doar superficial.

  • Umed de la început până la sfârșit!

Cel mai prielnic moment pentru bărbierit este imediat după baie sau duș când apa caldă și umiditatea deschid porii și înmoaie firul de păr. Aburii latenți din baie mențin așa firul de păr pentru câteva minute bune, relaxând și mușchii faciali. Astfel pielea feței atinge condiția optimă pentru bărbierit.

  • Un ten curățat e mai ușor de tratat!

Unii dermatologi recomandă curățirea feței ca proces premergător bărbieritului umed pentru a înlătura celulele moarte, murdăria sau sebumul și a elibera firele mai încăpățânate care cresc pe sub piele.

Dacă vrei să pui așa ceva în practică folosește numai săpun special de față sau cremă exfoliantă cum este crema exfoliantă de lux de la TOBS ce conține granule de piatră ponce.

  • Un masaj facial te poate împrieteni din nou cu zonele mai dificile!

Un alt mod de a pregăti fața pentru bărbierit este de a o masa cu apă caldă înaintea aplicării cremei pentru bărbierit. Este și un mod eficient de a înmuia mustața în cazul în care vreți să vă descotorosiți de ea. Pentru un ten sensibil, păr mai dificil sau fire de păr îngropate frecvent sub piele, folosește soluțiile naturale pregătitoare pe bază de plante cum ar fi gelul pentru pregătirea bărbieritului sau uleiul aromatherapy înainte de ras adecvat și pentru cei care se află des în călătorii.

  • Un dozaj corespunzător lasă tenul strălucitor!

Săpun de bărbieritEste foarte important să dozezi bine cantitatea de cremă sau săpun folosită la bărbierit. E redundant, dar insistăm asupra importanței unor creme sau săpunuri pentru bărbierit de calitate pentru propietățile lor hidratante sau emoliente. Știm deja că săpunul ordinar sau o spumă de ras ieftină usucă pielea și îngreunează traseul lamei pe suprafața feței, însă este important de știut că, în cazul produselor de calitate superioară, în timp ce crema se poate aplica cu mâna într-un strat cât mai subțire, spuma pe care o lasă săpunul se aplică cel mai eficient într-un strat mai generos folosind un pămătuf din păr de bursuc.

  • Uleiul alunecă ușor, iar firul de păr e mai ascultător!

Uleiul pentru bărbierit se aplică (maxim 4-5 picături) tot pe fața bine umezită direct cu mâna prin masaj. Deși foarte spornic, uleiul diferă ușor de crema sau săpunul pentru bărbierit pentru că nu este vizibil după aplicare. Este recomandat celor mai creativi cu părul lor facial care vor să-și lase perciuni sau să-și sculpteze un cioc. Bărbaţii cu piele sensibilă trebuie să aibă mai multă grijă pentru că zonele deja bărbierite nu sunt bine delimitate și lama poate acționa de doua sau mai multe ori pe aceeaași suprafață provocând iritații.

Pentru o barbă mai moale, mai ușor de manevrat se poate aplica uleiul special înainte de ras într-un prim strat, înaintea gelului sau săpunului.

  • Ce-i în mână nu-i minciună!

Fii meticulos! Urmează traseul binecunoscut al lamei pe față (perciuni, pomeți și apoi bărbie, gât sau porțiunea dintre buza superioară și nas), verificând pe tot parcursul cu buricele degetelor acuratețea procesului. De asemenea vă puteți folosi mâna pentru a întinde pielea feței în timpul bărbieritului, însă nu foarte tare, ca să nu tăiați firul de păr sub nivelul pielii cauzând astfel creșterea sa ulterioară sub piele.

  • Nu tot ce-ți intră pe sub piele, trebuie să stea acolo.

Există multiple soluții și în cazul firelor nedorite de păr care au obiceiul deranjant de a-ți intra sub piele. Una din ele ar fi frecatul circular al suprafeței în cauză cu o periuță curată de dinți, de asperitate scăzută sau cu o cârpa ușor aspră. Alta ar fi o pensetă sterilizată cu ajutorul căreia firul trebuie scos la suprafață fără a fi smuls de tot, pentru a lasa zona să se vindece în mod natural.

  • Cum îți așterni, așa dormi. (Cum le îngrijești, așa le ai!)

Bulbous set auriu pentru bărbieritPăstrează-ți instrumentele de bărbierit cu grijă, depozitate corespunzător ca să te poți bucura de ele cât mai mult timp. Pentru a-l păstra la fel de eficient și funcțional ca în ziua achiziționarii, aparatul tău de ras trebuie spălat riguros cu apă fierbinte după fiecare folosire și lăsat să se usuce natural. Nu folosiți prosopul pentru a-l usca deoarece, în timp, acesta poate toci lama. Același lucru se aplică și în cazul pămătufului tău superior din păr de bursuc. Ca să simți că își merită toți banii acesta trebuie manevrat atent, spălat cu grijă și scuturat serios după clătire. Un pămătuf aproape uscat este doar umed, dar nu mai lasă apă. Pentru uscarea completă trebuie așezat cu perii în jos pe un suport dedicat. Îngrijit corespunzător, un pamatuf de calitate poate avea o durată de viaţă de peste 10 ani!

 

Suntem de părere că orice bărbat care ia acest ritual în serios trebuie să încerce măcar o dată un bărbierit profesionist într-un salon de specialitate de la unul din cei care exersează bărbieritul tradițional umed pe zeci de bărbi în fiecare zi. Senzația este fabuloasă și din acel moment vei ști să apreciezi cum se cuvine acest ritual și să-l practici și tu mai bine în fiecare zi!




publicat acum 12 ani şi 4 luni
foarte frumos
publicat acum 12 ani şi 4 luni
excelent
bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul