10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Thiers-Issard


Thiers Issard, un renumit producător francez de cuțitărie ce exportă o gamă variată de cuțite și briciuri în peste 30 de țări, este considerat unul dintre producătorii de top atât din Europa cât și în restul lumii.

Compania a fost fondată în 1884 de către Pierre THIERS (1860-1929), membru al unei familii cu tradiție în fabricarea de cuțite și briciuri. Denumirea fabricii a rezultat din combinarea numelor de familie al lui și al soției sale, ca modalitate de a se diferenția de restul familiei ce deținea afaceri similare.

Fondatorul a studiat procesul de prelucrare a lamei briciurilor timp de peste 10 ani creându-şi astfel reputația impecabilă de maestru fierar. Instrumentele create de el aveau finisaje impecabile și demonstrau o mare atenție până la cele mai mici detalii.

După decesul lui Pierre THIERS, soția acestuia a menținut compania ajutată de fiul ei pana în anul 1985 când Philippe THIERS a vândut fabrica succesorul său Gilles REYNEWAETER în 1985. Gilles REYNEWAETER a continuat tradiția de a creea noi produse și mânere speciale, realizate din fildeș, corn, os, carapace de broască țestoasă (produs destinat nobilimii) precum și din toate tipurile de lemn. Sub îndrumarea lui Gilles, compania a continuat dezvoltarea fabricării briciurilor din oțel de Damasc și a crescut gama de produse specifice realizate la cererera clienților.

De-a lungul timpului Thiers-Issad a devenit celebru prin numeroase mărci extrem de apreciate:Astăzi, Thiers-Issad, alături de DOVO Solingen, este unul din cei mai apreciați producători de tăișuri, cuțite și briciuri din lume.vezi coșul