10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Agresivitatea aparatului de ras clasic cu lamă dublă

publicat la 25.03.2014

Este dificil de descris felul în care se simte lama de ras în timp ce alunecă pe piele, dar atât senzația cât și performanțele sunt clasificate după nivelul de agresivitate al aparatului de ras.

Sunt mai mulți factori care afectează nivelul de agresivitate și performanțele aparatului de ras: dimensiunea spațiului de expunere a lamei, nivelul de expunere din suprafața lamei și unghiul de tăiere impus de designul aparatului.

Aparatele de ras "blânde" (mild safety razors)


Un aparat de ras clasic blând are un cap de tăiere proiectat pentru a limita forța transmisă lamei în timpul bărbieritului. Deobicei acestea au distanța spațiului de expunere a lamei foarte mic și expun pielii o mică parte din tăiș. În plus designul muchiei capului de ras al aparatului are un unghi mai larg ce permite lamei să taie părul facial fară un contact semnificativ cu suprafața pielii.


Mulți bărbați găsesc aceste aparate de ras foarte confortabile și cu o probabilitate redusă de a cauza iritații sau tăieturi în timpul bărbieritului. Aparatele de ras blânde sunt preferate de mulți bărbați cu pielea foarte sensibilă sau de bărbați ce au o textură mai subțire a bărbii ce poate pătrunde cu ușurință prin spațiul îngust de expunere a lamei. Bărbații cu firul de barbă mai gros ar putea să nu aprecieze un aparat de ras blând deoarece nu vor putea simți lama pe piele, lama nu va tăia suficient păr și va fi nevoie de mai multe pase ale lamei pe același loc pentru a obține un bărbierit perfect. În plus, barba deasă va înfunda mult mai ușor fanta de expunere a lamei fiind necesar a fi curățată mult mai des în timpul bărbieritului.

aparat de ras moderat

 

Un exemplu de aparat de ras blând este Feather All Stainless.

 

Aparatele de ras "moderate" (medium safety razors)


Aparatele de ras moderate au o distanță normală a spațiului de expunere a lamei și expun o suprafață rezonabilă a lamei de ras. Un aparat de ras de agresivitate moderată conferă un echilibru între un bărbierit blând și agresiv, premițând aparatului să taie eficient fără a cauza iritație excesivă sau probabilitate ridicată de tăieturi accidentale. Designul muchiei capului de ras este standard și permite lamei să taie părul fără a permite contactul mai mult decât necesar cu suprafața pielii.


Multe aparate de ras populare se încadrează în această categorie pentru ca majoritatea practicanților bărbieritului tradițional umed preferă un aparat de ras de calitate cu agresivitate moderată. Începătorii ar trebui să folosească un aparat de ras de agresivitate moderată pentru a se obișnui cu tehnica bărbieritului la unghiul corect. Astfel, un începător își va da seama ce i se portrivește cel mai bine pentru tipul lui de păr și piele și poate experimenta și cu alte modele de aparate pentru a obține cel mai bun rezultat.

aparat de ras moderat

Un exemplu de aparat de ras moderat este Merkur 34C care va tăia suficient de bine bărbile dificile fără a fi prea aspru pentru piele.

 

Aparatele de ras "agresive" (aggressive safety razors)


Un aparat de ras agresiv are distanța spațiului de expunere a lamei mare și expune pielii o parte mai mare din tăiș, fapt ce permite ca mai mult păr să pătrundă între muchia lamei și muchia capului de tăiere astfel tăind barba rapid cu mai puține pase. Deoarece o suprafața mai mare din lamă este expusă, aceste aparate de ras sunt mai aspre cu pielea și pot lăsa o senzație distinctă de zgâriere, în special în timpul paselor de finisare când lungimea firelor de păr este foarte mică iar lama are contact mai bun cu pielea. Aceste aparate de ras sunt deobicei preferate de bărbații cu barba dificilă, cu firul de par gros ce au dificultăti în a obține un barbierit perfect fără a fi nevoiți să efectueze un număr mare de pase și retușuri. Cu toate că aparatele de ras agresive excelează la îndepărtarea rapidă a bărbii, unii bărbați pot avea probleme cu tăieturi accidentale și iritații în zonele mai sensibile ale feței cum ar fi partea inferioară a gâtului. Distanța mare a spațiului de expunere și unghiul a lamei permit muchiei un contact mai profund cu suprafața pielii în timpul bărbieritului. Cu toate acestea, mulți bărbați cu pielea sensibilă obțin un bărbierit foarte bun cu ajutorul aparatelor agresive deoarece beneficiază de mai puține pase ale lamei de-a lungul pielii.

aparat de ras agresiv

 

Un exemplu de aparat de ras agresiv este Merkur 37C Slant Bar, care este proiectat special pentru a avea o acțiune de tăiere mai agresivă. Aparatele de ras tip pieptene (open comb) sunt de asemenea considerate a fi agresive deoarece muchia capului de ras în formă de pieptene permite lamei un contact mai apropiat cu pielea.


Concluzii


Cu toate că un aparat de ras poate fi clasificat ca blând, moderat sau agresiv, acest lucru nu poate prezice cum se va comporta aparatul pentru fiecare persoană in parte. Alegerea lamei de ras este un element cheie al bărbieritului și afectează în mod semnificativ viteza și confortul bărbieritului. În plus, tehnica bărbieritului (priza mâinii pe aparat, unghiul de tăiere, presiunea aplicată) de asemenea poate  influența agresivitatea.


Unii bărbați au găsit deja combinația perfectă între aparatul de ras și lamele folosite. Împătimiții bărbieritului tradițional cu aparate de ras clasice dețin o varietate de aparate de ras pe care le utilizează în funcție de cât de mult a crescut barba sau de starea pielii feței înainte de bărbierit.

Alegerea tipului de aparat de ras este doar o altă alegere pe care adepții bărbieritului clasic trebuie să facă: săpun sau cremă de bărbierit? Aromă? Loțiune/ulei pre-shave? Aftershave sau balsam? Brici sau aparat de ras clasic? Moderat sau agresiv? Toate aceste alegeri influențează senzația și preformanțele bărbieritului și se combină pentru a vă oferi o experiență unică în fiecare dimineață.

 

sursa: shaving101.com
publicat acum 9 ani şi 7 luni
Epilarea definitiva la un centru veki in sedinte saptamanale 6 luni , rezolva definitiv obieceiul nenatural de a pune pe fatza obiecte metalice deosebit de dure .. Femeile ar trebui sa aprecieze la barbati faptele mai mult decat vorbele si aspectul . Totusi parul alb din barba , mustatile ala Ion Tiriac etc , sunt inestetice si scad prestanta in negocieri de orice fel . Arnold Schwartzeneger , Brad Pitt si alti actori aratau mai neconvingatori cu barba ..
publicat acum 9 ani şi 5 luni
Aparatul de ras clasic Feather All Stainless nu se comercializeaza in Romania?,am vazut ca exista mai multe recenzii pozitive cu privire la acest produs in strainatate,cred ca ar avea un succes in Romania daca la'ti comercializa si voi :)
bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul