10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Crema sau săpunul de ras?

publicat la 04.03.2014

Majoritatea bărbaților încep să se bărbierească în liceu folosind un gel sau o spumă de ras dintr-un container tip aerosol. Aceste tipuri de produse conțin chimicale în exces precum și agenți anestezici care pot fi foarte dăunători pentru piele. Cu toate că pot fi găsite apoape oriunde și sunt ieftine, folosirea pe termen lung al acestor tipuri de produse poate cauza  uscarea severă și îmbătrânirea prematură a tenului.


creme de rasCremele de ras

 

Ca regulă generală, susținătorii bărbieritului tradițional evită orice cremă de ras care provine dintr-un container tip aerosol. În schimb, aceștia aleg creme de ras produse de firme consacrate în domeniu cum ar fi Geo. F. Trumper, D.R. Harris, și Taylor of Old Bond Street. Aceste creme de ras sunt fine și produc spuma foarte ușor. Pot fi folosite cu orice tip de pămătuf sau chiar și fără (dar rezultatele cele mai bune se obțin cu un pămătuf de calitate superioară tip super badger sau silvertip). Aceste creme de ras cu proprietăți hidratante creează un strat lubrifiant ce amortizează și permite lamei să alunece cu blândețe pe suprafața pielii în timpul bărbieritului. Conținutul ridicat de glicerină conferă o barieră protectoare ce previne majoritatea tăieturilor/zgârieturilor accidentale din timpul bărbieritului.

Cremele de ras au tendința de a fi puternic parfumate. Unii bărbați preferă un parfum puternic, în timp ce aceia cu piele sensibilă ar putea avea un oarecare disconfort. Prețul unei creme de ras de calitate variază între 15 și 35 de dolari și în funcție de gramaj va ține cel puțin 2 luni în condiții de utilizare zilnică.sapunuri de rasSăpunurile de ras

 

Săpunul de ras oferă o spumă bogată, consistentă și stabilă pe suprafața pielii dar cateodată începătorii pot avea dificultăți în a obține spuma perfectă. Săpunurile de ras triplu-măcinate, ce oferă cel mai bun bărbierit, au o textură foarte dură și necesită mai mult efort al pămătufului pentru a produce spuma adecvată barbieritului.

Săpunurile de ras dau rezultatele cele mai bune împreună cu un pămătuf din păr de bursuc mai dens umplut, care dă o senzație de rigiditate. Tehnica de creare a spumei diferă de la săpun la săpun așa că pentru fiecare vor fi necesare experimente pentru a creea spuma perfectă. Cu toate acestea, odată ce s-a obținut spuma adecvată din săpun, aceasta poate oferi o amortizare mai bună decât a unei creme de ras. Din acest motiv multi utilizatori de brici preferă săpunurile de ras în detrimetul cremelor de ras.

Deoarece săpunurile de ras sunt mai discret parfumate, acestea ar putea fi o alegere mai potrivită pentru bărbații cu piele sensibilă. Cu toate acestea, un barbat cu pielea uscată ar putea fi nevoit să experimenteze cu mai multe tipuri de săpun de ras pentru a-l găsi pe cel potrivit. Mulți bărbați preferă un parfum mai slab pentru a nu interfera cu aftershave-ul sau colonia.

Săpunurile de ras sunt disponibile într-o gamă variată de prețuri. Cele mai ieftine săpunuri pe bază de glicerină (aproximativ 5$) oferă o calitate decentă, dar săpunurile măcinate mecanic (aproximativ 30-40$) miros mai bine, spumează mai bine și sunt disponibile în recipiente din lemn care permit atât crearea spumei de ras cât și depozitarea. Un săpun de ras de calitate poate ține cu ușurință mai bine de 3 luni în condiții de utilizare zilnică.


Ce să alegem: cremă de ras sau săpun de ras?

Atât cremele de ras cât și săpunurile de ras sunt alegeri bune pentru bărbieritul tradițional umed. Decizia în privința alegerii depinde de preferința personală, stilul de bărbierit și de sensibilitatea pielii. În mod obișnuit săpunurile de ras conferă o amortizare și o alunecare un pic mai bună a lamei de ras - lucru preferat de ulitizatorii de brici, în timp ce cremele de ras conferă puțin mai multă protecție - lucru preferat de utilizatorii aparatelor de ras clasice (safety-razors). Cremele au beneficiul de a fi foarte ușor de folosit în timp ce săpunurile necesită o curbă de învățare. Majoritatea începătorilor aleg inițial o cremă de ras, iar în momentul în care stăpânesc crearea eficientă a spumei cu un pămătuf vor explora și săpunurile de ras. Atât crema cât și săpunul de ras pot fi folosite indiferent de tehnica de bărbierit utilizată.

Cremele de ras merg excelent cu pămătufurile mari cu părul moale deoarece aceste pămătufuri țin o cantitate mare de apă și astfel produc cu ușurință o spumă bogată din cremă. Săpunurile de ras se potrivesc excelent cu pămătufurile dense, mai rigide.

 


sursa: shaving101.com

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul