10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Cum se folosește pămătuful pentru barbierit?

publicat la 11.06.2012

Bărbieritul umed fără ajutorul unui pămătuf este precum mersul pe o bicicletă fără şa. Nu e imposibil, dar nu este nici pe departe la fel de plăcut, relaxant şi eficient ca atunci când sunt folosite instrumentele potrivite.

Un pămătuf pentru bărbierit de bună calitate este fabricat din păr de bursuc şi are rolul de a amesteca crema sau săpunul de ras cu apa, creând o spumă bogată şi ajutând în acelaşi timp la hidratarea pielii şi înmuierea firelor de barbă.

În acest articol nu vom intra in detalii asupra importanţei alegerii unei creme de ras de calitate, ci ne vom concentra asupra modului în care pămătuful trebuie utilizat pentru a obţine bărbieritul perfect.

Folosirea corectă a unui pămătuf pentru bărbierit presupune următorii paşi:

1. Înmuiaţi firele de păr ale pămătufului în apă fierbinte (durata poate varia de la câteva zeci de secunde până la câteva minute, în funcţie de timpul disponibil).  Astfel pămătuful va absorbi apa necesară şi va fi pregătit pentru a produce spuma.

2. Eliminaţi excesul de apă prin câteva scuturări energice ale pămătufului.

3. În cazul în care folosiţi o cremă de ras la cutie, introduceţi vârful pămătufului în recipient şi folosind o mişcare circulară, delicată, încărcaţi o mică cantitate de cremă pe vârful firelor de păr. De regulă 2-3 rotaţii complete ale pămătufului sunt suficiente pentru a colecta o cantitate optimă de cremă. În cazul în care folosiţi crema la tub, aplicaţi o cantitate foarte mică, de mărimea unei migdale direct pe vârful firelor de păr ale pămătufului.

4. Pregătirea spumei se poate face direct pe faţă, în palmă sau într-un bol sau cană pentru bărbierit. Odată ce spuma a atins consistenţa potrivită aplicaţi-o uniform pe toată suprafaţa bărbii prin mişcarea pămătufului în sensul invers de creştere al firelor de păr, fapt ce va dezlipi şi ridica firele de păr în timp ce pielea va fi uşor exfoliată eliminându-se celule de piele moarte. Spuma aplicată trebuie să fie suficient de densă şi stratul suficient de gros pentru a ascunde în totalitate barba. În timpul procesului efectiv al bărbieritului puteţi să reaplicaţi spuma oricând consideraţi acest lucru necesar pentru ca pielea sa fie în permanenţă umedă şi protejată de acţiunea lamei de ras.

 

5. După finalizarea bărbieritului, clătiți bine pămătuful cu apă curată, eliminaţi excesul de apă prin scuturare energica şi aşezaţi-l în suport cu firele de păr în jos. Nu se recomandă stoarcerea pamătufului cu ajutorul degetelor deoarece în timp poate duce la desprinderea firelor de păr din mâner.  Pentru a se usca pămătuful, acesta trebuie lăsat la aer si nu într-un loc închis. Acest lucru previne formarea mucegaiului si deteriorarea datorată umidităţii.

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul