10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Floarea de iarnă (Witch Hazel)

publicat la 09.08.2011

De lungul celor peste 156 de ani de existență, compania Taylor of Old Bond Street și-a clădit o reputație impecabilă, începând cu înființarea salonului în inima cartierului West End din Londra de către străbunicul actualului președinte în 1854. Succesul produselor concepute de Jeremiah Taylor și de către urmașii acestuia s-a datorat unui secret cunoscut de fapt de când lumea și pământul – plantele.

După cum spune și descrierea de pe firma salonului "Herbal Remedies for Hair and Skin" toate produsele pentru bărbierit oferite spre vânzare precum și tratamentele pentru păr şi pielea capului au la bază extracte botanice din cele mai diverse și fascinante plante, flori sau chiar fructe. Mulți au aflat sau știau deja despre efectele terapeutice ale plantelor însă nu mulți știu să le folosească cum trebuie sau să le pună în valoare. Însă, în ceea ce privește produsele TOBS, nimic nu e la întamplare! Fiecare plantă ce se găsește în conținutul unui produs are un rolul său specific și se află acolo datorită propietaților sale benefice asupra pielii, părului sau chiar și spiritului.

Tradiţia Taylor of Old Bond Street a fost mereu de a realiza produsele sale cu ingrediente cât mai pure şi mai naturale posibil. Curiozitatea și pasiunea pentru obiectul muncii lor i-a determinat pe cei de la TOBS să cerceteze și să descopere în permanență noi modalități și noi rețete prin care lumea plantelor să se poate împleti cu lumea oamenilor, oferindu-le acestora din urmă ce-i mai bun, eficient și sănătos din esența lor.

Vă invităm să descoperim câteva din secretele celor mai interesante plante și compuși naturali TOBS printr-o (foto)sinteză ale celor mai populare produse care le conțin. În articolul de azi vă vom prezenta pe scurt un ingredient mai puţin cunoscut dar cu proprietăţi deosebite: virginiana hammelis.

balsam after shaveBalsamurile şi gelurile after shave de lux din gama Shaving shop sunt special formulate fără alcool pentru a calma şi îngriji pielea după bărbierit. Ingredientul – minune care stă la baza compoziției lor este Witch Hazel (denumirea în limba latină: virginiana hammelis) cunoscut și sub denumirea de arin reperat sau floare de iarnă.

Arbuștii sau copăceii pitici de Witch Hazel, care foarte rar depășesc 10 metri înalțime, prezină o caracteristică aparte, o raritate în lumea arborilor:  florile, fructele și mugurii generației viitoare de fructe apar și cresc simultan pe aceeași ramură. De aceea în horticultură sunt cunoscuți ca "cei care înfloresc și dau roade în același timp". Roadele care le dau domeniului medical (medicinei naturiste) sunt de asemenea multiple.

witch hazel

Witch Hazel distilat este unul din elementele de bază în orice trusă de prim ajutor. Este utilizat pe pielea crăpată sau arsă de soare, vânătăi, umflături şi erupţii cutanate, pentru a opri sângerarea şi pentru a reduce varicele sau hemoroizii. De asemenea este recomandat și pentru înțepături, lovituri, tăieturi, zgârieturi, entorse, umflarea țesuturilor şi multe alte afecţiuni minore.

Seminţele sale sunt comestibile şi frunzele pot fi preparate sub formă de ceai. O formulă distilată din frunze şi ramuri de flori, este deseori inclusă în produsele cosmetice pentru piele datorită proprietăților sale dezinfectante și astringente. În plus, în credința populară, scoarţă şi nuiele, sunt folosite pentru a proteja împotriva influenţelor rele sau ca leac pentru o inimă frântă.

În articolele viitoare vom scrie foarte pe scurt despre alte ingrediente minune ce se găsesc in produsele pentru barbierit si îngrijire coporală oferite de TOBS, cum ar fi uleiul de Patchouli, Bergamota, Neroli, Lemnul de santal si Moscul.

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul