10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Moscul

publicat la 19.09.2011

Moscul este un ingredient destul de des întalnit în parfumurile și apele de colonie bărbătești și nu avea cum lipsească din compoziția unor game precum Mr. Taylor sau Jermyn Street. Propietățile sale întregesc și echilibrează compoziția unor produse precum Mr. Taylor apă de colonie sau Jermyn Street cremă de ras la tub.

Istoria moscului este una foarte veche și suprinzătoare.

Moscul este unul dintre cele mai vechi folosite ingrediente pentru parfumuri, fiind un fixator foarte eficient și având o nota senzuală, exotică, patrunzătoare. Nu e de mirare că este considerat o substanță cu puteri afrodiziace. Acestă caracteristică are la baza însăși utilitatea pe care o are moscul, ca substanță, înainte de a ajunge să își pună amprenta asupra parfumurilor, loțiunilor etc.

moscMoscul este o substanta secretată de o glandă abdominală a unei specii de antilopă din Tibet (Moschus moschiferus). Această glandă, care se găseste numai la masculul speciei, secretă o substanță de culoare maron roșcat, consistentă, al cărei miros puternic exercită o puternică atracție sexuală pentru femela speciei. Extracția acestei substanțe pentru a fi folosită în produsele cosmetice a avut ca rezultat aducerea speciei pe care de dispariție. Acest lucru și prețul foarte ridicat al moscului natural, au dus la realizarea unor versiuni artificiale, mai puțin costisitoare și la fel de eficiente, sau la folosirea unor uleiuri din plante asemănătoare moscului ca miros (uleiuri folosite și în produsele TOBS care folosesc generic denumirea de mosc).

Moscul folosit în parfumuri este mult diluat, în concentrație foarte mare având chiar un miros respingător. Diluarea într-o proporție potrivită are însă un efect extraordinar - un miros dulceag dar nu apăsator sau agresiv, irezistibil, voluptos. Parfumurile a caror notă predominantă este cea de mosc sunt unele care emană caldură, greutate, sugerează pasiune, senzualitate și sunt potivite în special anotimpului rece.

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul