10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Neil Stanton, Maestru Bărbier

publicat la 04.10.2012

Maestrul bărbier al salonului Taylor of Old Bond Street din Jermyn Street nr. 74 – Londra, cu o experiență de peste 36 de ani în domeniul îngrijirii corporale masculine, a avut amabilitatea de a ne răspunde în exclusivitate la câteva întrebări legate de activitatea sa.

 

master barber

 

barbierit.ro:
Care este diferența dintre un bărbier obișnuit și un maestru bărbier?

Mr. Neil Staton:
Diferența constă în experiență, tehnică și abilitate. Acest statut nu este acordat de cineva, ci este câștigat prin munca depusă și recunoașterea celor din jur. Cu toate acestea, oficial, în salonul nostru nu este folosit termenul de maestru bărbier, neexistând o diferențiere în grad între noi. Titlul meu oficial este de Bărbier Șef (Head Barber) fiind responsabil cu coordonarea celorlalți bărbieri.

barbierit.ro:
Care sunt responsabilitățile unui maestru bărbier/bărbier șef? Sunteți implicat și administrarea salonului?

Mr. Neil Staton:
Maestrul bărbier nu este implicat în niciun aspect ce ține de managementul salonului. Rolul principal este de a supraveghea și de a îi îndruma pe ceilalți bărbieri, conducând în primul rând prin exemplul personal. Este extrem de important ca Maestrul bărbier să practice chiar el meseria, având grijă să se autoperfecționeze constant.

barbierit.ro:
Există diferențe semnificative între bărbieritul unui client în salon și bărbieritul personal, acasă?

Mr. Neil Staton:
Cu excepția tipului de brici și a tehnicii folosite, nu sunt mari diferențe. Din motive practice, masajul și tratamentul cu prosop fierbinte pot să nu fie aplicabile.

barbierit.ro:
Care este cel mai solicitat serviciu pe care îl oferiți?

Mr. Neil Staton:
Fără discuție, este vorba de tuns. Pe lângă clienții vechi și fideli care obișnuiesc să se răsfețe ocazional cu un bărbierit tradițional, majoritatea clienților care ne trec pragul pentru prima dată încearcă serviciul complet (spălat, tuns, bărbierit, masaj, etc.).

barbierit.ro:
Recomandați și utilizați produse diferite în funcție de client? Aveți o gamă de produse preferată?

Mr. Neil Staton:
Da, în funcție de tipul de ten sau de eventualele probleme ale pielii pe care le poate avea un client, recomandăm și folosim produsul cel mai potrivit și eficient din arsenalul nostru. Cel mai des întâlnit tip de piele este cel uscat și recomandăm în aceste cazuri folosirea cremei hidratante Jermyn Street sau a cremei pentru piele uscată. Pentru tenul normal, prefer să folosesc gelul dupa ras Sandalwood sau balsamul after shave Mr. Taylor. În general folosim gama de produse Sandalwood, dar la cerere utilizăm orice produs din orice gamă preferă clientul nostru.

barbierit.ro:
În încheiere, care ar fi cel mai important sfat pe care un Maestru Bărbier ar putea să îl dea?

Mr. Neil Staton:
Dacă ar fi să mă adresez altor bărbieri de meserie aș spune că cel mai important lucru este să încerce în permanență să își îmbunătățească tehnica, comunicarea cu clientul fiind esențială pentru a asigura cel mai bun serviciu posibil. Dacă ar fi să mă adresez bărbaților care practică bărbieritul umed tradițional le-aș recomanda să studieze bazele tehnicii de bărbierit, să folosească întotdeauna cele mai bune produse pentru tipul lor de piele și să persevereze în încercarea de a atinge bărbieritul perfect!

master barber

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul