10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Neroli (Citrus aurantium)

publicat la 29.08.2011

Neroli

Citrus aurantium este denumirea latină a uleiului esential de portocal - Neroli ce se regăseşte în Gama Jermyn Street pentru a compune o poveste revigorantă și incitantă.

Florile de portocal sunt o sursă de bogăție pentru locuitorii din Nabeul, Tunisia. Culese în primele ore ale dimineţii, când regiunea este învăluită cu un parfum dulce și intens, florile sunt distilate în aceeași zi, pentru ca aroma lor să se pastreze intactă. Esența obținută în urma acestui proces este atât de delicată și fină, încât a fost investită cu numele unei frumoase prințese din aristocrația italiana a secolului 16, prințesa Nerola.

Uleiul volatil cunoscut sub numele de "neroli" este extras din flori de portocal amar, fiind una dintre cele mai fine esențe. Are un miros dulce, ca al trandafirului și iasomiei fiind utilizată în apa de colonie, în amestec cu alte uleiuri. Are efect calmant asupra mintii și inimii fiind un remediu antidepresiv, utilizat în insomnie, isterie, stari de anxietate și depresie.

În cosmetică, uleiul de neroli este recomandat pentru îngrijirea tegumentelor, fiind totodată benefic pentru orice tip de piele. De asemenea, acționează la nivel celular, stimulând eliminarea celulelor îmbătrânite și creșterea celor noi.

Uleiul de neroli este și un bun afrodiziac folosit mai ales pentru masaj, căci aroma sa dulce are un efect profund relaxant. Este folosit în special pentru băile relaxante, dar și pentru deodorante.

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul