Patchouli

Patchouli

publicat la 22.08.2011

Un ingredient des întalnit în conținutul produselor TOBS (gama Jermyn Street, St. James, Eton College, Mr. Taylor, Shaving Shop) este uleiul de Patchouli.

Numele Patchouli este de origine hindusă. Această plantă, originară din Malayesia are o lungă istorie a utilizării sale terapeutice în medicina tradițională chineză, indiană, japoneză si malayesiană ca stimulent, tonic, antiseptic și febrifug.

patchouliÎn scop medicinal, el a fost utilizat în regiune cu precădere în cazul mușcăturilor de șarpe și alte insecte veninoase.

În epoca victoriană, atunci când se transportau pe mare din India frumoasele șaluri din cașmir, frunzele de Patchouli se așezau între ele pentru a le feri de molii.

Datorita mirosului sau distinct și tenace, el este foarte căutat și de parfumeri (a fost în mare vogă în perioada "Flower Power" din anii 1960, alături de Santal și Iasomie).

Patchouli este uleiul trupului dar si al sufletului.

Pentru trup, produsele cosmetice se folosesc de proprietățile sale astringente și antiseptice în tratamentul acneii și al tenului gras sau în tratamentele de prevenire a îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor.

Pentru suflet, Patchouli are un pronunțat efect antidepresiv asupra sistemului nervos, în stări de stres și anxietate. Se folosește în candelă sau baie.

Patchouli este și un stimulent util persoanelor care se simt lipsite de energie, traversează o perioadă în care sunt cuprinse de letargie sau de lipsă de concentrare.

Uleiul de Patchouli vă va încarca cu caldură si energie, ceea ce va stimula concentrarea  și vă va face să vă simțiti mai "cu picioarele pe pământ".

Ultimele 5 articole:


captcha
barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.logo barbierit.ro
Taylor of Old Bond Street
DOVO Solingen
D.R. Harris & Co. Ltd.
Thiers-Issard
Simpson Shaving Brushes


plata online securizate
Despre noi | Hartă site | Termeni şi Conditii | ANPC Informaţii | Situatie comandă | Coşul de cumpărături
Patchouli | barbierit.ro © 2010-2018 Luxury Grooming Company. Toate drepturile rezervate.