10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Pot folosi apa de colonie în loc de aftershave?

publicat la 06.06.2013

Deoarece această întrebare ne-a fost adresată în mai multe rânduri, considerăm necesar sa precizăm încă de la început că aceste două categorii de produse au roluri diferite.

D.R Harris Traditional CologneLoţiunile aftershave, aşa cum sunt şi denumite, trebuie folosite imediat după ras. Acestea, de regulă, conţin ingrediente care au rolul de a calma pielea feţei după bărbierit.

În funcţie de tipul loţiunii, acestea pot conţine alcool in diverse proporţii, agenţi astringenţi şi ingrediente/uleiuri cu rol de calmare a pielii.

Acest tip de produse sunt concepute special pentru a fi aplicate (generos) pe toată suprafaţa feţei şi gâtului fără ca parfumul să fie copleşitor pentru cei din jur.

Apa de colonie (ca şi apa de parfum de care se deosebeşte prin concentraţie) poate fi aplicată în orice moment şi are un singur rol: să miroasă placut.

Se foloseşte prin masare uşoară pe zonele corpului care produc cel mai mult căldură: încheietura mâinii, în spatele urechilor, piept şi gât. Spre deosebire de aftershave, apa de colonie conţine agenţi de fixare a aromei pe piele, obţinând astfel cu cantitate mică un parfum mai complex, rezistent cu trecerea orelor.

In cazul în care aveţi un aftershave care va place foarte mult (şi nu există apa de colonie/parfum identic) puteţi să îl folosiţi fără nicio problemă pe post de colonie cu menţiunea ca va trebui să folosiţi o cantitate mai mare de produs, iar parfumul nu va fi atât de puternic şi nu va persista cu trecerea timpului.

Din cele menţionate mai sus devine evident faptul că apa de colonie nu trebuie niciodată folosită în loc de aftershave. Pe langă faptul că pielea feţei nu beneficiază după bărbierit de proprietăţile loţiunilor după ras, o cantitate aşa de mare de colonie va avea un miros prea puternic, copleşitor şi de durată pentru cei din jurul dumneavoastră.
publicat acum 11 ani şi 1 lună
sa miroase placut
publicat acum 10 ani şi 8 luni
Site excelent
bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul