10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Recomandări pentru întreţinerea briciului

publicat la 26.03.2013

barbicideDupă ce aţi achiziţionat un brici, fie că este la mâna a doua sau nou, este indicat să îl dezinfectaţi înainte de prima utilizare (mai ales dacă nu sunteţi sigur de provenienţa acestuia). Cea mai bună soluţie pentru briciurile second-hand se numeşte Barbicide (produs ce nu face parte din oferta noastra).

În cazul în care nu puteţi face rost de acest produs, vă recomandăm alcool izopropil (ce ar trebui să se găsească în farmacii, magazine cu produse cosmetice/naturiste sau în frizerii). Este recomandat să evitaţi contactul mânerului cu soluţia dezinfectantă deoarece în funcţie de material, acesta se poate deteliora.


Chiar dacă aţi achizitionat un brici nou, gata ascuţit (shave-ready), este recomandat ca înainte de prima utilizare să folosiţi o curea pentru ascuţit briciul (strop) pentru a realinia tăişul chiar pe muchia lamei. Acest procedeu trebuie urmat înaintea fiecărui bărbierit. Recomandăm utilizarea unei curele de ascuţit briciul ce are şi o latură textilă pentru a încălzi şi a lustrui lama înaintea ascuţirii pe latura din piele. De regulă, 30 de pase pe latura textilă urmată de 60 de pase pe latura din piele sunt suficiente pentru a obţine rezultate optime. Numărul de pase variază în funcţie de tipul lamei, calitatea stropului şi gradul de tocire a lamei.

 

curea pentru bricipasta dovo pentru acutit

 

 

 

 

 

 

 

Ascuţirea regulată înaintea fiecărui bărbierit va prelungi perioada dintre două ascuţiri cu material abraziv. Ascuţirea lamei cu material abraziv trebuie facută pe o curea de ascuţit dedicată, pentru a nu contamina stropul de utilizare frecventa cu materiale abrazive. Astfel se recomandă utilizarea a cel puţin două curele (strop) pentru ascuţit: una pentru ascuţit cu pastă abrazivă pentru ascuţit (atunci când lama se toceşte), şi alta "necontaminată" de pasta pentru ascuţit pentru utilizare frecventă.

Ascuţirea cu material abraziv se face în momentul în care lama s-a tocit şi în loc să taie fără efort agaţă şi trage de firele de păr. In această situaţie trebuie folosită pasta abrazivă verde sau roşie (în funcţie de gradul de tocire al lamei), lustruită cu pasta albă doar pe latura textilă, apoi pregatită de bărbierit pe latura de piele fără niciun fel de pastă (având grijă să nu contaminaţi cu pastă abrazivă atât latura textilă cât şi apoi latura de piele de uz curent).

In cazul în care gradul de tocire este foarte ridicat, se folosesc pietre pentru ascuţit de diferite granulaţii. Cu cât lama este mai tocită, cu atât granulaţia de început va fi mai mică (3200/4000) crescând treptat pentru finisare (10000/12000).

In cazul în care folosiţi regulat briciul pentru ras, este bine de ştiut că acelaşi brici nu ar trebui folosit zilnic ci oferindu-i o perioadă de "odihnă" între 24 şi 48 ore (pentru ca materialul din care este fabicată lama să nu se microfractureze). Acesta este şi motivul pentru care practicanţii împătimiţi ai bărbieritului cu briciul au diferite aparate pentru diferite zile ale săptămânii.

Imediat după utilizare, briciul trebuie curăţat si uscat (prin tamponare uşoară cu o pânză curată, fără a exercita presiune asupra tăişului) având grijă să uscaţi apa colectată în mânerul briciului. Între utilizări biriciul complet uscat ar trebui depozitat într-un loc ferit de umezelă (de preferat înafara sălii de baie). În cazul în care nu veţi folosi briciul o perioadă îndelungată este recomandat să protejaţi lama briciului aplicând o peliculă subţire de ulei de parafină şi să îl depozitaţi într-un mediu pe cât posibil lipsit de umiditate, altfel în timp se va dezvolta rugina. Chiar şi în cazul folosirii frecvente, briciul trebuie depozitat într-un loc uscat şi la care nu pot avea acces copiii.
publicat acum 7 ani şi 2 luni
Vreau o curea de ascutit
bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul