10 produse în coş. Total: 16.50 Lei

Aparatul de ras cu lamă dublă - pentru începători

publicat la 05.11.2012

Bărbieritul cu ajutorul unui aparat clasic cu lamă dublă (safety razor) poate fi o reală provocare pentru un bărbat care este obișnuit să folosească aparate de ras cu lame tip cartuș cu capul mobil (Mach3/Fusion/etc.). Cu toate acestea, cei care nu se lasă descurajați de la primele încercări mai puțin reușite vor observa că odată cu stăpânirea acestei arte vor avea parte un bărbierit mult mai fin, fără iritații și reducerea riscului de apariție a firelor de păr crescute sub piele (asta ca să nu vorbim despre economia financiară semnificativă).

Pentru un începător bărbieritul cu un aparat clasic (safety razor) va dura ceva mai mult timp decât cu lamele tip cartuș iar rezultatele pot fi nesatisfăcătoare la primele încercări. Pentru ca experiența să fie cât mai plăcută iar timpul de adaptare la noul tip de aparat să fie cât mai scurt e importat ca tehnica de bază a bărbieritului cu lama dublă să fie bine stăpânită.

 

Alegerea aparatului de ras

Un începător în arta bărbieritului cu lamă dublă clasică ar trebui să aleagă un aparat cât mai puțin agresiv. Agresivitatea unui aparat de ras este conferită poziția lamei în aparat (unghiul dintre lamă și pielea feței) și de cât de mult din suprafața acesteia este expusă. De aceea pentru început nu se recomandă aparatele ajustabile (lipsa de experiență poate duce la alegerea greșită a poziției optime a lamei de ras), cele cu cap tip pieptene (open comb) sau cu muchia inegală (slant bar). Din oferta noastră recomandăm pentru începători un excelent aparat de ras cu lamă clasică dublă: Merkur HD. Popularul aparatul este prezentat atât cu finisaj cromat Merkur 34C HD sau  aurit Merkur 34G HD. O alegere la fel de bună o constituie și Merkur 1904. Mai multe detalii despre diferite tipuri de aparate de ras clasice și agresivitatea lor pot fi găsite aici.

 

Alegerea lamei de ras

Este importantă găsirea unui tip de lame de ras cu care să vă înțelegeți. Fiecare model de lamă de ras este fabricat după anumite coordonate specifice: material, densitate, flexibilitate, unghi de tăiere, nivel de ascuțire. Din acest motive e posibil ca anumite modele de lame să nu fie cele mai potrivite pentru fața ta. Acest lucru poate fi constatat doar prin încercări succesive pentru identificarea lamelor potrivite. În oferta barbierit.ro există mai multe modele de lame de ras cu renume din care enumerăm:

Merkur Platinum Derby Extra Feather
Merkur Super Platinum Derby Extra Feather

 

Bazele tehnicii bărbieritului cu aparatul cu lamă dublă

Indiferent de instrumentul utilizat pentru ras, pregătirea corectă a feței pentru bărbierit este esențială. Spuma bogată, densă și hidratantă produsă de o cremă sau de un săpun de ras de calitate, aplicată cu ajutorul unui pămătuf pe fața curată și umedă va ajuta la înmuierea firului de păr și la alunecarea lamei.

Atunci când folosiți un aparat de ras cu lama clasică, contrar instinctului nu trebuie să apăsați pentru a tăia barba. Greutatea aparatului este suficientă pentru tăierea firelor de păr. Folosirea unei presiuni prea mari asupra aparatului de ras vor duce la tăieturi în timpul bărbieritului. O metodă este efectuarea prizei cât mai jos pe mânerul aparatului, fapt ce va determina reducerea presiunii la nivelul lamei.

Poziționați aparatul de ras pe obraz având mânerul paralel cu podeaua, apoi înclinați-l până când lama atinge suprafața pielii.

Mișcarea aparatului de ras pe suprafața pielii trebuie să fie efectuată prin mișcări scurte ale brațului și nu prin mișcarea încheieturii. Rețineți că această tehnică este diferită de cea utilizată cu aparatele cu cap pivotant și necesită îndemânare, răbdare și timp pentru a o stăpâni.

Filmul de mai jos ilustrează o tehnică de bază a bărbieritului cu lamă dublă:

bifați caseta de mai sus pentru a continua

barbierit.ro își rezervă dreptul de a edita/șterge comentariile care: nu respectă subiectul paginii; nu aduc niciun plus de valoare discuției; conțin formulări neadecvate, incorecte gramatical, injurioase sau care încalcă legile în vigoare.
vezi coșul